UV-C Systemen

SITA UV systemen

De UV systemen van het Italiaanse SITA UV zijn te vinden in diverse sectoren; in de (proces) industrie, de tuinbouw, zwembaden maar ook de scheepvaart maakt veelvuldig gebruik van de Uv systemen van SITA. Door het gebruik van duurzame materialen zoals RVS (vaak is 316L leverbaar) kenmerken ze zich door een hoge betrouwbaarheid en gaan ze zeer lang mee. De SITA systemen worden vaak ingezet bij desinfectie van drinkwater binnen de scheepvaart.

Complete SITA UV systemen

Sommige systemen zijn leverbaar als AL uitvoering, echter zijn de meeste systemen puur als LCD uitvoering leverbaar. U krijgt dan buiten de RVS stralingskamer, de lamp, kwartsbuis en aansluitmateriaal een LCD besturingspaneel bijgeleverd waarop diverse functies af te lezen zijn. 

De LCD plus uitvoeringen worden geleverd met UV detector. Deze UV detector bewaakt het systeem en stuurt een uitgangssignaal wanneer de UV dosis te laag wordt, bijvoorbeeld bij een verminderde helderheid van de vloeistofstroom. Het uitgangssignaal kan bijvoorbeeld een magneetklep bedienen waardoor uw systeem beschermd is tegen het binnenkomen van kwalitatief slecht water. Ook legionella kan hiermee worden voorkomen. Met het LCD plus systeem voldoet u aan de wettelijke eisen op drinkwatergebied aan boord.

Reserve onderdelen SITA UV

Het is belangrijk de UV lampen regelmatig (bij voorkeur elk jaar) te vervangen. Na 9000 uur (lage druk lampen) of 6000 uur (midden druk lampen) neemt de stralingsintensiteit fors af waardoor een goede desinfectie in gevaar kan komen. Een schone kwartsbuis zorgt ervoor dat het UV licht ongehinderd bij de vloeistof kan komen. Op onze website vindt u de vervangings UV lampen van Sita, maar ook andere onderdelen worden door ons snel geleverd. Kunt u een onderdeel niet vinden? Neem even contact op!